Gljivična infekcija stopala ili Atletsko stopalo jedno je od najčešćih kožnih oboljenja. Gljivične infekcije kože vrlo su česte i pogađaju oko 20% svetske populacije. Upravo one su čest uzrok promena na koži, posebno između nožnih prstiju i u naborima kože. Ispravnom i pravovremenom terapijom gljivice se mogu u potpunosti izlečiti.

Razvoju glivičnih infekcija nogu pogoduju vlaga i znoj. Gljivične infekcije su od značaja zbog velike učestalosti u populaciji. Veoma lako se prenose među ljudima, posebno na bazenima, u zajedničkim svlačionicama, fitnes centrima. Neke vrste gljivica se prenose sa životinja na ljude. Gljivice su posebno opasne ako zahvate nokat, jer mogu u potpunosti da ga unište.

 

Problemi koje izaziva gljivična infekcija stopala

Odgađanje lečenja gljivične infekcije može samo učiniti problem većim. Infekcija se može proširiti, postati očiglednija, neugodnija te mnogo teža i skuplja za lečenje. Ako se gljivična infekcija kože i/ili noktiju ne leči, veći je potencijalni rizik da će se druge osobe zaraziti. Posebno članovi porodice ili osobe sa kojima se nalazimo na bazenu ili u teretani. Zato je važno pravovremeno krenuti sa tretiranjem gljivične infekcije.

Aktivirani vulkanski mineral Zeolit izvlači toksine iz epiderma kože i odlično tretira problem gljivičnih oboljenja noktiju i kože!

Gljivične infekcije stopala mogu se javiti i kod dece i kod odraslih. Postoji nekoliko vrsta ovih mikroorganizama koji mogu da izazovu gljivično oboljenje nogu, a najčešće su to:

 

Gljivična infekcija stopala – Šta je onihomikoza noktiju?

Onikomikoza je gljivična infekcija nokatne ploče. Nju mogu izazvati dermatofiti, kandida i druge gljivice. To je gljivično oboljenje noktiju, koje se javlja podjednako često kako na noktima na nogama, tako i na noktima na rukama. To je jedno od najčešćih oboljenja nokta i manifestuje  se kao:

Nokti na nogama svakako su podložniji promenama i bolestima, nego nokti na rukama. Verovatno zato što se rukama češće posvećujemo. Nokte na nogama zaboravljamo, naročito u zimskom periodu.

Čestice srebra uništavaju više od 650 poznatih mikroorganizama, između ostalog i najupornije gljivice i bakterije koje se nastanjuju na površini kože stopala!

Svojim ciljanim delovanjem SILVER SAB tečnost uspešno tretira sve probleme izazvane gljivičnim infekcijama noktiju i stopala. SILVER SAB tečnost koristi se za permanentnu zaštitu kože od patogenih mikroorganizama koji se nastanjuju na površini kože stopala.

Aktivni sastojak Silver Sab-a je SREBRO ZEOLIT!

Primena SILVER SAB Srebro Zeolit – Gljivična infekcija stopala

Jedinstvena kombinacija Zeolita i čestica jona srebra je najnovije tehnološko dostignuće koje se uspešno bori sa infekcijama kože i oboljenjima noktiju. SILVER SAB inteligentna formula srebrnih jona i zeolita eliminiše bakterije i gljivice sa noktiju i kože, neutrališe znojenje i neprijatne mirise stopala.

Neprijatni mirisi nestaju, a u zavisnosti od stepena oštećenja infekcija se u potpunosti povlači za 3 do max. 6 nedelja. U toku trajanja terapije obavezno naprskati unutrašnjost obuće: cipela, patika, papuča, sandala, kao i čarapa.

Antibakterijska i hipoalergenska SILVER SAB tečnost snagom srebrnih jona i aktiviranog vulkanskog minerala zeolita, uništava sve gljivice i bakterije i sprečava neprijatne mirise stopala i obuće. Deluje antiseptično, sprečava pojavu i razvoj čestih i upornih gljivičnih infekcija stopala i noktiju.

Trostruko dejstvo neutrališe neprijatne mirise stopala. Redukuje njihovo znojenje i pruža 24 časovnu zaštitu od neprijatnih mirisa. Svojim izuzetnim antibakterijskim svojstvima joni srebra sprečavaju pojavu neugodnih mirisa stopala. Srebro kao najjači prirodni antibiotik i aktivirani vulkanski mineral zeolit, kao najjači antioksidans i detoksikator, najpouzdaniji su saveznici u borbi protiv neželjenih mikroorganizama koji nastanjuju i inficiraju površinu kože.

Način upotrebe:

Sprej naneti više puta u toku dana, a naročito uveče na čista i suva stopala i kožu između prstiju. Sprej se posebno nanosi na problematične regije noktiju i kože stopala. Nakon nanošenja spreja obuti čarape i tako prespavati.

Kako srebro i zeolit deluju zajedno?

SREBRO ZEOLIT je vodeni rastvor koji ima jako imunostimulirajuće, antivirusno, antibakterijsko i antigljivično dejstvo.

Jonsko srebro sa zeolitom je ključni sastojak formulacije, a njegova prirodna svojstva pružaju efikasnu zaštitu od spoljnih pretnji. Pošto su joni srebra atomi srebra kojima nedostaje jedan elektron, oni mogu da „ukradu“ elektrone iz drugih jedinjenja, kao što su infektivni agensi. Kada dođu u kontakt sa njima, efikasno ih uništavaju.

Srebro zeolitni sprej stvara zaštitnu srebrnu barijeru između sluzokože i spoljnih pretnji. Srebrne čestice ostaju na površini sluzokože i uz pomoć zeolita kontinuirano oslobađaju jone srebra koji deluju površinski i ne prodiru u sluzokožu. Sluzokoža se ne isušuje i hemijski se ne menja, već se hidrira, a joni srebra sa zeolitom stvaraju prirodnu zaštitnu mrežu. Ova srebrozeolitna mreža ne dozvoljava da se mikroorganizmi nastane na sluzokožu ili da prodru u strukturu ćelije.

Zeolit klinoptilolit ima strukturu rešetkastog kaveza sa snažnim negativnim nabojem, koji privlači i apsorbuje jone pozitivnog naboja. Primena zeolit klinoptilolita sa jonima srebra temelji se na njihovim specifičnim biofizikalnim svojstvima i svojstvu jonske izmene, koji omogućavaju istovremeni proces remineralizacije oštećenih ćelija u organizmu, kao i oštećenih ćelija kože, vršeći pri tome njihovu prirodnu detoksikaciju. Zeolit klinoptilolit podleže procesu jedinstvene tribomehaničke mikronizacije i aktivacije, a dodatkom jona srebra njihova se lekovita svojstva multipliciraju.

Prilikom dospevanja na kožu stopala joni srebra stvaraju nevidljivu elektrostatičku emulziju. Ona blokira taloženje čestica poput smoga i prašine. Na taj način koža tabana ostaje zdrava, čista i bez neprijatnih mirisa.

 

U kojim slučajevima ne treba koristiti zeolit?

Zeolit se ne preporučuje deci do 3 godine, trudnicama, pacijentima na hemodijalizi, kod oboljenja bubrega i osobama sa transplantatima. Zeolit ne treba uzimati dva dana pre, za vreme i dva dana posle hemo i zračne terapije.

 

Sa kojim lekovima istovremeno ne treba koristiti zeolit?

Pošto zeolit ima veliku sposobnost usvajanja molekula (adsorpcije), treba ga uzimati 6 sati pre ili posle upotrebe lekova, vitamina, minerala. Ako se uzima istovremeno sa lekovima može ih adsorbovati i sprečiti njihovo dejstvo.

 

Koja neželjena dejstva mogu da se jave pri upotrebi zeolita?

Nisu zabeležena neželjena dejstva kod upotrebe zeolita.

 

NAPOMENA
Sadržaj web sajta nije zamena za profesionalni medicinski savet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen ličnim potrebama pojedinog korisnika. Informacija sadržana na sajtu je predstavljena sa namerom obrazovanja korisnika u pogledu zdravlja. Informacije na sajtu nisu zamena za lekarski pregled i savete medicinskog osoblja niti su sugestija za određeni program lečenja. Cilj informacija na sajtu je da dopuni vašu informiranost o zdravlju i lečenju. U slučaju zdravstvenog problema obratite se lekaru ili drugom stručnom licu u ovlašćenoj zdravstvenoj ustanovi. Pre primenjivanja bilo kakvog saveta pročitanog na sajtu obavezno se posavetujte sa lekarom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *